جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
جستجو
آخرین اخبار استان بوشهر
مطالب بیشتر
کد خبر: ۱۳۴۳۷۱
سه‌شنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۳

فکرشهر: در روزهای آخر سال و در تک و تکاپوی تهیه وسایل سفره هفت سین، ماهی قرمز هم در این مدت میهمان خانه‌ ایرانی‌ها می‌شود اما این ماهی‌های کوچک و زیبا، مانند هر حیوان دیگری نیاز به مراقب دارند. از این رو یادگیری نکات نگهداری از آنها خالی از لطف نیست.

به گزارش فکرشهر به نقل از ایسنا، دکتر محمد مهدی سیمرونی، معاون سلامت دامپزشکی استان بوشهر سه‌شنبه ۲۳ اسفند در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت ماهی‌های آکواریومی اظهار کرد: این ماهی‌ها علاوه بر ایجاد منظر زیبای طبیعی سبب آرامش روان انسان‌ها می‌شوند، این ارزش نباید با نقض ضوابط بهداشتی سبب بروز چالش و پیامدهای ناشی از بیماری‌های مشترک آن‌ها مانند انواع گاستروآنتریتژها، انواع سل‌های پوستی، بیماری‌های گوارشی و... شود.

وی ادامه داد: ماهی قرمز از خانواده کپورماهی‌ها بوده که حداکثر ۶۰ سانتی‌متر طول داشته و متوسط سن آن‌ها ۸-۶ سال است، اما تا ۲۰ سال هم گزارش شده است.

معاون سلامت دامپزشکی استان بوشهر در ارتباط با شرایط نگهداری این نوع ماهی‌ها هم گفت: دمای کمتر از ۲۵ درجه سانتیگراد، عدم تغییرات ناگهانی دما، عدم دستکاری ماهی به‌دلیل افزایش احتمال آلودگی سطح بدن با عوامل بیماری‌زا، ارجحیت میزان سطح آب نگهداری به حجم آب به منظور تبادل اکسیژن بیشتر، از شرایط و ویژگی‌های محیطی برای نگهداری ماهی قرمز است.

سیمرونی در مورد تغذیه این ماهی‌ها هم عنوان کرد: غذاهای کم پروتئین با کربوهیدرات بالا، شناور در سطح آب، باید دوبار در روز به میزانی که پس از یکی دو دقیقه توسط ماهی مصرف شود.

وی بیان کرد: پس ازغذادهی ۵۰ درصد آب را با آب فاقدکلر (آب شرب آشامیدنی شهری دارای کلراست که باید ۲۴ ساعت در فضای باز برای خروج کلر قرار گیرد) تعویض کرد.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر با بیان اینکه تهیه ماهی قرمز شب عید از مراکز تحت نظارت شبکه‌های دامپزشکی باید صورت گیرد، عنوان کرد: در نگهداری طولانی‌مدت ماهی‌های قرمز در خانه و در کنار سفره‌های هفت سین مقدار آب مورد نیاز هر قطعه ماهی انگشت قد حداقل ۲.۵ لیتر منظور شود.

وی اذعان کرد: شست‌وشوی دوره‌ای آکواریوم‌ها و ضدعفونی آن‌ها با محلول‌های نمک طعام ۳ درصد، ترکیبات یده به مقدار ۲۰۰ میلی‌گرم در لیتر به مدت ۱۰ ثانیه (صرفاً آکواریوم و نه ماهی)، شست‌وشوی کامل دست‌ها با آب و صابون و امتناع از دست زدن کودکان به ماهی‌ها و جداسازی ماهی‌های بیمار و ارجاع به دامپزشک در موارد بروز بیماری از نکات مورد توجه در نگهداری ماهی قرمز است.

دکتر سیمرونی گفت: رعایت دوره‌ای حداقل دو هفته‌ای قرنطینه برای ماهی‌های جدید به آکواریوم خانگی و رهاسازی ماهی در منابع آبی مطمئن از دیگر نکات مهم برای نگهداری ماهی قرمز است.

ارسال نظر
آخرین اخبار
مطالب بیشتر